Advertentie

Telenet-klanten kunnen in heel België mobiel tv kijken

©BELGA

Televisieklanten van de kabeloperator Telenet kunnen voortaan op alle Belgische netwerken tv kijken via de Yelo Play-app. Vanaf april kan dat in de hele Europese Unie.

Telenet-klanten die tv kijken via de streamingapp Yelo Play, hoeven daarvoor niet langer gebruik te maken van een wifi-netwerk van Telenet. Sinds vandaag kan dat ook via een wifi-verbinding van een andere operator, of via mobiele 3G- en 4G-netwerken.

Door die vernieuwing wordt het mogelijk om content ‘mee te nemen’. Het kan zowel gaan om live tv-programma’s, als om content die beschikbaar is via de betalende pakketten Play en Play More. Het is met Yelo Play niet mogelijk om programma’s te bekijken die je met de Telenet-decoder hebt opgenomen, maar je kan wel vanop afstand opnames programmeren.

Mits een goede verbinding (en een stevig data-abonnement) wordt het voor tv-klanten van Telenet bijvoorbeeld mogelijk om via 4G tv te kijken in de trein of op de bus. Een ander voorbeeld: kleinkinderen die bij de grootouders gaan logeren, zullen via de app naar hun favoriete programma’s kunnen kijken.

Europa

Telenet neemt met de vernieuwing een voorschot op nieuwe regulering die op 1 april in de hele Europese Unie van kracht wordt. Een Europese verordening verbiedt vanaf dan het fenomeen ‘geo-blocking’, waarbij digitale diensten beperkt worden tot een bepaald geografisch gebied. Ook webshops zullen vanaf dan verplicht zijn om hun winkel open te stellen voor consumenten uit de hele EU.

De vernieuwing betekent concreet dat het in de komende paasvakantie en zomervakantie al mogelijk zal zijn om in een hotel in een ander EU-land naar het Belgische tv-aanbod te kijken via de app van uw operator.

Yelo Play telde eind vorig jaar zowat een half miljoen gebruikers.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud