Telenet lanceert tegenaanval op Netflix met 'Play'

©BELGA

Telenet opent een nieuw front tegen Netflix, door zijn televisiebundels te herverpakken en sterker de nadruk te leggen op lokale televisiezenders en programma's.

Play moet in combinatie met een digitaal televisie-abonnement genomen worden, en wordt beschikbaar vanaf 15 december voor een bijkomende 10 euro per maand. De totale kost is dus meer dan die 10 euro, maar is goedkoper dan de huidige instapbundel 'Rex', die 14,95 euro per maand kost. Bovendien is Netflix ook duurder dan de pure abonnementskost, aangezien je er ook een internetaansluiting met een zekere capaciteit, en dus prijs, voor nodig hebt.

Play is iets duurder dan Netflix, dat start vanaf 7,99 euro per maand, maar kan daar een veel sterker Belgisch televisie-aanbod tegenover zetten. Play-gebruikers kunnen tv-programma's tot 7 dagen terug herbekijken zonder die op te nemen. Dat is mogelijk voor 25 kanalen, waaronder de grootste Vlaamse zenders, een aantal Franstalige kanalen en speciale kanalen zoals Njam of Studio100 TV.

Wie daarbovenop snel toegang wil tot internationale kaskrakers en exclusieve series die Telenet betrekt van onder meer HBO, kan zich abonneren op Play More. Die bundel kost 24,95 euro per maand.

Klanten die nu al Rex of Rio hebben, de huidige pakketten van Telenet, schakelen vanaf 15 december over naar respectievelijk Play of Play More. Bovendien krijgen alle Telenet-klanten met digitale televisie vanaf die dag ook de vernieuwde Yelo-app, die toepasselijk werd omgedoopt tot Yelo Play.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud