Telenet ruilt InBev-toppers in raad van bestuur

Jo Van Biesbroeck, de nieuwe bestuurder van Telenet. ©Thierry du Bois

Voormalig AB InBev-topper Stefan Descheemaeker neemt ontslag uit de raad van bestuur van Telenet. Maar het kabel- en mediabedrijf vist gelijk in dezelfde vijver om een vervanger boven te halen. Jo Van Biesbroeck, die straks de bierreus verlaat om manager te worden van RSC Anderlecht, wordt in de raad van bestuur gehesen.

Descheemaeker zetelde nog maar sinds vorig jaar in de raad van bestuur van Telenet als onafhankelijk bestuurder. Met zijn jarenlange ervaring aan de top van Belgische en internationale topbedrijven, werd hij gezien als een nuttige aanwinst in de raad van bestuur. Descheemaeker zetelde jarenland in het directiecomité van AB InBev, waar hij wereldwijd meer overnameonderhandelingen voerde, en was daarna topman van Delhaize Europe. daar stapte hij op toen hij werd gepasseerd voor de rol van CEO.

Descheemaeker was bij Telenet niet alleen bestuurder, hij was er ook de voorzitter van het auditcomité. Functies die niet te combineren waren met zijn nieuwe professionele rol. Descheemaeker werd in mei aangesteld als CEO van Nomad Holding, het investeringsvehikel dat in april 2,7 miljard dollar neertelde voor diepvriesbedrijf Iglo. Hij geeft in die functie leiding aan 2.800 werknemers in 12 landen. Descheemaeker moet Iglo weer met groei doen aanknopen, na enkele mindere jaren.

Ter vervanging van de voormalige InBev-topper haalt Telenet een - jawel - bijna voormalige InBev-topper aan boord. Jo Van Biesbroeck is momenteel nog Chief Strategy Officer bij de bierreus. Maar recent geraakte bekend dat Van Biesbroeck op 1 septmber de zakelijke leiding neemt over voetbalclub RSC Anderlecht. Op dat moment verlaat hij ook de brouwer, na een carrière van meer dan drie decennia in de groep.

Van Biesbroeck wordt niet enkel onafhankelijk bestuurder, hij neemt ook de rol van Descheemaeker als voorzitter van het auditcomité over. 'Hij is vertrouwd met de Belgische context waarin Telenet opereert, maar heeft bovendien een zeer uitgebreide internationale ervaring en een enorme strategische en financiële kennis', zo verklaart Telenet-voorzitter Bert De Grave de keuze.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud