Telenet verhuist hoofdzetel naar Brussel

©Photo News

'We worden een nationale speler en dan kan je het niet maken om beslissingen vanuit Mechelen te blijven nemen', luidt het. De hoofdzetel verhuist naar de gebouwen van Base in Brussel.

Telenet verhuist zijn officiële hoofdzetel van Mechelen naar Brussel. Dat is beslist nu de overname van mobiele operator BASE rond is. Het personeel blijft wel waar het is.  Het management zal pendelen tussen Mechelen en Brussel.

Telenet is zijn 3.150 werknemers (inclusief BASE) dezer dagen aan het inlichten over de veranderingen na de overname. Zij krijgen onder meer te horen dat de strategische beslissingen voortaan in Brussel genomen zullen worden, vanuit het huidige hoofdkantoor van BASE in Sint-Lambrechts-Woluwe.

De naam van het geïntegreerde bedrijf wordt Telenet Group, met daaronder de consumentenmerken Telenet en BASE. Telenet zal blijven inzetten op de combinatie van digitale tv, internet, vaste en mobiele telefonie. BASE zal complementair werken en focussen op mobiele producten. De bedrijfsnaam BASE Company verdwijnt tegen de zomer.

Telenet Group toont zich ambitieus, want wil op termijn "evolueren naar de leidende nationale entertainment- en telecomspeler in België". Het bedrijf vervelt van Vlaamse tot Belgische speler, maar zal in grote delen van Brussel en Wallonië enkel met mobiele producten aanwezig zijn. Dat zal nog steeds onder de BASE-vlag gebeuren.

Tot de integratie zullen de twee bedrijven als volledig aparte organisaties beheerd worden. BASE-topman Jos Donvil wordt lid van het Telenet-directiecomité onder leiding van John Porter. BASE wordt een business unit waarover Donvil de verantwoordelijkheid krijgt.

Voor de medewerkers verandert er voorlopig niets, aldus het bedrijf. Achter de schermen zal gewerkt worden aan het samenvoegen van de systemen en processen van beide bedrijven. Telenet neemt enkele maanden de tijd om de operationele integratie goed voor te bereiden en belooft met iedereen "transparant te communiceren".

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud