Advertentie

Televisie investeert in de Buzzfeedkoek

Buzzfeed strikte Amerikaans president Barack Obama voor hun reeks 'dingen die iedereen doet, maar niemand over vertelt' ©buzzfeed

Het digitaal nieuwsplatform Buzzfeed heeft bijna een deal rond met het Amerikaanse mediaconglomeraat NBCU. Als het doorgaat, zal het bedrijf 250 miljoen dollar in Buzzfeed investeren.

De grote investering van NBCUniversal zou de waarde van Buzzfeed tot ongeveer anderhalf miljard dollar brengen. De deal is nog niet volledig rond, maar zou wel in zijn eindfase zijn.

Volgens bronnen van de Amerikaanse techsite Recode is de deal zelfs al met een handdruk bezegeld. NBCUniversal is het radio- en televisiebedrijf van Comcast, de grootste televisiemaatschappij van de Verenigde Staten.  

Het mediaconglomeraat zou daarbovenop ook nog investeringen in de Amerikaanse digitale mediagroep Vox Media gepland hebben. Het bedrijf bezit onder andere enkele klinkende Amerikaanse  techtitels zoals The Verge en Recode. De investering zou de waarde van Vox Media op 850 miljoen dollar brengen. 

Vorige week berichtte The Wall Street Journal dat NBCUniversal aan het kijken was naar verschillende digitale platformen voor eventuele investeringen of overnames. Het zou deel uitmaken van de inspanningen van NBCUniversals algemeen directeur Steve Burke om de millennials, mensen geboren tussen 1980 en 2000, te bereiken. Die groep verlaat namelijk massaal de traditionele televisiezenders, aldus Recode. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud