Tot 85 jobs bedreigd bij uitgeverij Wolters kluwer

De gebouwen van Wolters Kluwer in Mechelen.

De uitgeverij Wolters Kluwer Belgium plant een herstructurering die ‘de komende twee jaar een impact kan hebben op 85 medewerkers’. Het bedrijf telt 735 medewerkers.

De directie van Wolters Kluwer Belgium riep vandaag in Mechelen een buitengewone ondernemingsraad bijeen waar de intentie tot herstructurering werd meegedeeld. Die past naar verluidt in het ‘toekomstplan’ dat ruimte moet creëren voor toekomstgerichte investeringen.

Centraal in het plan staat de uitbesteding van ondersteunende taken. In totaal kunnen er gevolgen zijn voor 85 medewerkers. Wolters Kluwer zegt voortaan meer de nadruk te willen leggen op activiteiten met een hoge toegevoegde waarde voor de klanten.

Volgens vakbondsman Marc Verboom (BBTK) zou de impact vooral voelbaar zijn voor mensen die werken bij de kopijvoorbereiding, een soort eindredactie van werken die ingeleverd worden bij de uitgever. 'Maar de directie heeft het dinsdag heel kort gehouden toen ze de intentie tot collectief ontslag bekendmaakte.' Vrijdag starten de gesprekken tussen directie en vakbonden in het kader van de procedure-Renault.

Wolters Kluwer geeft in ons land verschillende vakpublicaties uit, onder de merken HRWorld (personeelszaken), TaxWorld (belastingen), LegalWorld (juridisch) en HSEWorld (veiligheid en milieu). Het bedrijf zette eind vorig jaar al een punt achter het reclamevakblad PUB.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud