Tripadvisor lanceert Belgische websites

De Brusselse Grote Markt is de topbesteming voor buitenlandse toeristen. ©Tripadvisor

De populaire reissite Tripadvisor heeft in België een lokale Nederlandstalige en Franstalige versie gelanceerd.

Tripadvisor is een online platform waar reizigers informatie en beoordelingen kunnen delen van plaatsen en horecazaken die ze bezocht hebben. Vanuit die basis ontwikkelde het bedrijf een businessmodel waarbij inkomsten worden gehaald uit advertenties enerzijds, en betalende diensten voor horecazaken anderzijds. Tripadvisor is genoteerd op Nasdaq met een kapitalisatie van zowat 9 miljard dollar, en trekt naar eigen zo’n 340 miljoen actieve bezoekers per maand.

De Vlaamse versie van Tripadvisor staat sinds woensdag online. Er is ook een Franstalige versie.

Behalve de taal is het belangrijkste verschil met de internationale versie (tripadvisor.com) dat er op de homepage aandacht wordt gegeven aan Belgische toeristische plaatsen. Zo weten we nu nog zekerder dat de Grote Markt in Brussel met stip de populairste Belgische plek is onder buitenlandse toeristen.

Belgische hotel- en restauranteigenaars kunnen via de site een eigen pagina aanmaken. Tegen betaling kunnen ze een zichtbaardere plaats op de site krijgen en rechtstreekse boekingen mogelijk maken. Op boekingen via Tripadvisor betalen ze een commissie van 12 à 15 procent.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud