Tv-serie ‘Professor T' krijgt Duitse remake

Koen De Bouw als 'professor T'. ©VRT

Na het Franse TF1 koopt nu ook de Duitse openbare tv-zender ZDF de rechten op het Vlaamse tv-format ‘Professor T’.

De tv-serie werd geproduceerd door het Vlaamse productiehuis Skyline Entertainment, dat twee jaar geleden werd overgenomen door deMENSEN. Ze is op de VRT-zender Eén al aan haar tweede seizoen toe, en de  opnamen voor seizoen 3 zijn al aan de gang.

Professor T, gespeeld door Koen De Bouw, is een professor criminologie die door het gerecht wordt ingehuurd om moeilijke misdaden op te lossen. T wordt in de reeks neergezet als een briljante analyticus die echter maar moeilijk met mensen om kan, wat de nodige spanningen oplevert.

Afgelopen april werden de rechten op ‘Professor T’ al verkocht aan de Franse commerciële zender TF1, en nu dus ook aan ZDF. Zo’n dubbele verkoop aan twee grote buitenlandse zenders is een primeur, klinkt het bij deMENSEN.

Remake

TF1 en ZDF kopen niet de originele productie, maar wel de rechten om een lokale remake te produceren. Skyline Entertainment mag bovendien zelf de Duitse versie produceren, in samenwerking met het productiehuis Rowboat uit Keulen. De Duitse  acteur Matthias Matschke zal er de rol spelen van  Professor Jasper Thielheim (T). De meeste binnen- en buitenopnamen zullen in en rond Antwerpen gebeuren, aangevuld met buitenopnamen in Duitsland.

In Frankrijk is de productie al eerder gestart. VeMa Productions draait in de buurt van Nantes een eerste reeks van zes afleveringen voor TF1, met Mathieu Bison in de rol van Julien 'T' Tardieu. TF1 wil de reeks  in het voorjaar van 2017 uitzenden.

De Vlaamse versie van 'Professor T' met Koen De Bouw werd eerder al verkocht aan zenders in Nederland en Australië. Er wordt ook nog onderhandeld met verschillende andere landen.

'Professor T' werd bedacht door Paul Piedfort (De Hel van Tanger, Aspe). De regie van de tweede reeks is in handen van Indra Siera (Oud België) en Gijs Polspoel (Red Sonja).
De internationale distributie van 'Professor T'  is in handen van het Duitse bedrijf Beta Film, dat eerder ook de Vlaamse reeks 'Salamander' in meer dan dertig landen op de buis bracht. Ook die reeks was een productie van Skyline Entertainment.


 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud