Uitgeverij achter Primo en Eos ontmanteld

©BELGA

De Deeluitgeverij, een nieuw bedrijf, neemt de meeste titels van uitgeverij Cascade over. Het wetenschapsblad Eos wordt een onafhankelijk magazine.

Medialaan-De Persgroep Publishing, die onder meer de merken VTM, Q-Music, Dag Allemaal en Het Laatste Nieuws in zijn portefeuille heeft, kreeg in juni 2018 uitgeverij Cascade in handen. Cascade gaf tijdschriften uit zoals het weekblad Primo, het wetenschappelijke maandblad Eos, het wielermagazine Bahamontes, het magazine Motoren & Toerisme en het meidenblad For Girls Only.

De tv-gids Primo wordt ondergebracht bij de showbizzcluster van Medialaan-De Persgroep Publishing.

Het management van Medialaan-De Persgroep Publishing en de directie en hoofdredacteurs van Cascade hebben gezocht naar een formule waarin de overige mensen en merken het best tot hun recht komen. Daaruit zijn twee nieuwe initiatieven ontstaan: De Deeluitgeverij bvba en Eos Wetenschap vzw.

Eos wil zich als redactionele vzw verankeren in Vlaanderen en sloot daarvoor een overeenkomst af met de Vlaamse overheid. De Vlaamse regering keurde die overeenkomst goed op 26 april.

De Deeluitgeverij neemt het personeel en de activiteiten die niet gerelateerd zijn aan Eos of aan Primo over van Cascade. Deze nieuwe start-up blijft het meisjesblad For Girls Only en Motoren & Toerisme uitgeven.

'Voor het magazine en tv-gids Primo lag het vrij snel voor de hand om aansluiting te vinden bij de zusterbladen in het portfolio van Medialaan-De Persgroep Publishing', legt Kristine Ooms van De Deeluitgeverij uit. 'Samen met onder andere Dag Allemaal en Story vormen zij vandaag al een homogene showbizzcluster. De andere titels van Cascade hebben niet de ambitie om massamedia te zijn.'

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud