Advertentie

Verkoop Cirque du Soleil zo goed als rond

©ANP Kippa

Een consortium rond de investeringsmaatschappijen TPG (VS) en Fosun (China) hebben de beste kaarten om de Canadese theatergroep Cirque du Soleil over te nemen.

Een consortium van de Amerikaanse investeringsfirma TPG Capital en het Chinese conglomeraat Fosun bevinden zich in de laatste onderhandelingsfase voor de overname van Cirque du Soleil. TPG en Fosun zouden een streep voor hebben op een concurrerend consortium rond CVC Capital en Providence Equity. De deal is evenwel nog niet rond. Dat schrijft het persagentschap Reuters op basis van bronnen dicht bij het dossier, die een gelijkaardig bericht uit een Canadese krant bevestigen.

Eerder raakte bekend dat Cirque du Soleil een overnemer zoekt. De Canadese entertainmentgroep is voor 90 procent in handen van Guy Laliberté, een voormalige straatartiest die Cirque du Soleil in 1984 mee oprichtte. Laliberté zou minstens 10 procent van de aandelen houden, en actief blijven binnen het bedrijf. Het bedrijf zou vandaag 1,5 miljard dollar waard zijn. Cirque du Soleil heeft naar eigen zeggen 4.000 medewerkers, onder wie 1.300 artiesten, tewerk. Wegens tegenvallende resultaten moest het bedrijf de voorbije jaren heel wat personeel ontslaan.

De investeerder TPG, dat een budget van 67 miljard dollar heeft, is al langer actief in de entertainmentindustrie. TPG is in België vooral bekend  van zijn doortocht bij de Belgische luierfabrikant Ontex. TPG stapte onlangs uit Ontex.

De betrokken partijen weigeren commentaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud