Vlaamse Crimi Clowns maken ook Amerika onveilig

Luk Wyns, de bedenker van de Crimi Clowns, speelt ook zelf een hoofdrol n de reeks. ©Crimi Clowns

De Vlaamse tv-reeks Crimi Clowns, die op 2BE wordt uitgezonden, maakt de oversteek naar Hollywood. De Fox-groep heeft de Engelstalige rechten op de reeks gekocht en wil er een Amerikaanse remake van maken.

De Vlaamse zenders mogen dan minder budget hebben voor eigen producties dan enkele jaren geleden, met de buitenlandse verkoop van Vlaamse producties loopt het wel goed. Een dag nadat het Vier-format ‘De Ideale Wereld’ aan Nederland werd verkocht, meldt de commerciële omroep Medialaan nu ook een verkoopsucces voor de Crimi Clowns, een zwarte comedy-reeks over als clowns verklede gangsters. Bedenker Luk Wyns zal ook bij de Amerikaanse versie betrokken blijven als ‘executive producer’.

‘De Amerikaanse remake wordt ontwikkeld voor de kabeltelevisie, waar het extreme karakter van Crimi Clowns een groot pluspunt betekent. We krijgen dus zeker geen afgezwakte versie’, zegt Wyns. Hij verwijst daarmee naar de typische verhoudingen op de Amerikaanse tv-markt. De kabelzenders werken daar met betaalmodellen die het mogelijk maken om meer ‘expliciete’ inhoud te tonen (zoals geweldbeelden) dan er mogelijk is op de gratis tv-zenders.

Wyns is intussen al bezig met het derde seizoen van de reeks voor 2BE. Hij zal daar opnieuw een hoofdrol in krijgen, samen met onder meer Johnny De Mol, Manou Kersting, Chris Willemsen, Kimberley Klaver, Silke Becu, Veerle De Jonghe, Hilde Uitterlinden en Frank Aendenboom.

Crimi Clowns werd vorig jaar nog op het TV Festival van Monte Carlo genomineerd in de categorieën ‘Beste Internationale Comedy-reeks’ en ‘Beste Europese Comedy-reeks’. De reeks komt vanaf 20 november weer op het scherm bij 2BE.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud