VRT daagt TV Vlaanderen voor de rechter

De shows van de VRT zijn gratis te bekijken. ©Photo News

De VRT daagt TV Vlaanderen, de private aanbieder van televisie via satelliet en antenne, voor de rechter wegens reclame voor 'Antenne TV'.

TV Vlaanderen heeft sinds enkele maanden een digitaal tv-aanbod via de ether.

Klanten kunnen 15 tv-zenders in digitale kwaliteit via een antenne ontvangen. Het gaat om enkele commerciële zenders die versleuteld worden uitgezonden via dvb-t. Dat is de opvolger van de analoge uitzendingen via antenne, die in 2008 werden stopgezet.

De zenders van de VRT zijn sowieso gratis te ontvangen via die technologie. Voor de andere zenders, onder meer VTM, Q2 en VIER, betalen klanten van Antenne TV 9,95 euro per maand.

Rechter

De openbare omroep is het niet eens met de manier waarop TV Vlaanderen reclame maakt voor de gratis verspreiding van de VRT-zenders, naast zijn betalend abonnement.

'TV Vlaanderen gebruikt het gratis VRT-aanbod om commerciële televisiepakketten met meerdere televisiezenders te verkopen. Ze doen dus meer dan het louter informeren van de consument dat er een gratis aanbod bestaat, ze bundelen het VRT aanbod met andere zenders', zegt VRT-woordvoerder Hans Van Goethem.

De openbare omroep wil dat TV Vlaanderen de VRT-zenders 'als lokmiddel' uit zijn communicatie/reclame haalt. De tv-aanbieder weigert dat, waarop de VRT naar de Brusselse rechtbank van koophandel stapte.

De VRT-woordvoerder geeft nog mee dat de omroep nog altijd bereid is te onderhandelen. Hij stipt aan dat Telenet en Proximus de VRT een vergoeding betalen om de zenders op hun digitale platform aan te bieden, en TV Vlaanderen niet.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud