VRT zoekt nieuw zwaargewicht

CEO Paul Lembrechts is op zoek naar een nieuwe nummer twee voor de omroep. ©BELGA

De VRT is op zoek naar een nieuwe COO (Chief Operating Officer). Stijn Lehaen treedt als innovatiedirecteur toe tot het directiecollege.

De nieuwe COO zal als rechterhand van CEO Paul Lembrechts verantwoordelijk zijn voor alle inkomsten, kosten en het financiële beheer van de openbare omroep. Hij of zij kan bestempeld worden als de nieuwe nummer twee van de omroep, ook al zegt de VRT in een reactie dat de functie niet zwaarder doorweegt dan de andere directiefuncties. De selectieprocedure voor de COO werd al in gang gezet.

De functie van COO bestaat in veel bedrijven, maar is nieuw voor de VRT. Ze komt er in het kader van een nieuwe structuur van het VRT-directiecollege. De hertekening kwam er doordat verschillende directieleden in korte tijd het bedrijf gaan verlaten:

Sophie Cooreman, die verantwoordelijk was voor Financiën en Ondersteunende diensten, gaat de omroep eind 2018 verlaten om ‘haar loopbaan een nieuwe wending te geven’. Haar functie zal voortaan door de COO worden overgenomen.

De directeur strategie, Lut Vercruysse, gaat met pensioen. Deze directiefunctie wordt afgeschaft.

De directeur Technologie & Operaties (T&O), Mick De Valck, gaat weg om ondernemer te worden. Ook de T&O-functie verdwijnt. Het luik ‘operaties’ valt voortaan onder de nieuwe COO, terwijl het luik ‘technologie’ onder de nieuwe directeur Technologie & Innovatie (T&I) wordt ondergebracht. Die directiefunctie wordt toebedeeld aan Stijn Lehaen, de man die onder meer het start-up-labo van de VRT leidde.

Het resultaat wordt een directiecomité dat naast CEO Lembrechts nog vijf in plaats van zes namen telt. Naast de COO en Lehaen zijn dat Peter Claes (Media & Productie), Hans Cockx (HR) en Liesbet Vrieleman (Informatie).

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud