Blendle-concurrent eLinea failliet

©RV-DOC

De Nederlandse start-up eLinea, die een soort Spotify voor tijdschriften uitbaatte, heeft het faillissement aangevraagd.

De start-up behoorde tot een lichting Nederlandse start-ups die de voorbije jaren experimenteerden met nieuwe journalistieke distributiemodellen. De bekendste naam is Blendle, dat artikels van Nederlandse en Vlaamse kranten per stuk verkoopt. Het minder bekende MyJour had een geliijkaardig model, maar trok afgelopen maart al de stekker uit.

Nu houdt ook eLinea ermee op, schrijft de mediawebsite Villamedia. Dat bedrijf hanteerde een ander model dan Blendle en MyJour: voor een vast bedrag (9,99 euro per maand) mochten klanten zoveel lezen als ze wilden. Interessant voor lezers, maar veel minder voor professionele uitgevers, die niet erg happig waren om hun titels via het platform beschikbaar te maken.

Volgens de directeur van eReaders, het bedrijf dat eLinea uitbaat, slaagde het bedrijf er niet meer in om de nodige fondsen aan te trekken om zijn marketing te verzorgen. Net als het Brusselse maaltijdbezorgingsbedrijf Take Eat Easy was eLinea in gesprek met een kandidaat-investeerder die uiteindelijk afhaakte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud