Groep Larcier neemt Standaard Uitgeverij Professional over

Accountancy & Fiscaliteit, een uitgave van Standaard Uitgeverij Professional. ©Standaard Uitgeverij Professional

WPG Uitgevers België verkoopt zijn professionele uitgeverij Standaard Uitgeverij Professional aan de Groep Larcier. Die laatste was op zoek naar uitbreiding in België.

Standaard Uitgeverij – niet te verwarren met de boekenketen Standaard Boekhandel – is in onze contreien vooral bekend als uitgever van fictie- en non-fictieboeken. Toch bezit het bedrijf, zelf een dochter van de Nederlandse uitgeefgroep WPG, ook een professionele poot  die informatieproducten levert voor experts in de markten tax & accountancy, finance, HR en de gezondheidszorg. Het gaat niet alleen om boeken, maar ook om tijdschriften, nieuwsbrieven, software, opleidingen, en databanken.

Groep Larcier ontstond als afsplitsing van de Belgische Groep De Boeck, die vandaag nog actief is in het educatieve segment. Larcier staat vooral bekend als uitgever van juridische en professionele informatie in België, Luxemburg en Frankrijk, onder de merknamen Larcier, Bruylant en Promoculture. Het heeft ook een aantal overlappende uitgaves met Standaard Uitgeverij Professional, zoals de fiscale databank Fiscalnet en het sociaalrechtplatform Socialweb.

Larcier is sinds enkele jaren eigendom van het investeringsfonds Ergon, uit de stal van de GBL-holding van Albert Frère. Tot voor kort was die nog op zoek naar een koper voor de uitgeverij, maar die piste draaide op niets uit. Nu wordt dus gekozen voor een andere strategie waarbij onder de vleugels van Ergon naar schaalvergroting wordt gezocht, met als doelstelling om ‘een Belgische leider te worden. In uitgaven en digitale oplossingen voor professionals’.

WPG van zijn kant is volop bezig met een strategische heroriëntering waarbij de focus wordt gelegd op de kernactiviteit in boeken en strips, tijdschriften en educatieve uitgaven. De professionele uitgaven in ons land hoorden daar niet bij.

De overname gaat in op 1 januari. De overnameprijs werd niet bekendgemaakt. Volgens een persbericht is er geen impact op de werkgelegenheid en wordt de huidige organisatiestructuur van Standaard Uitgeverij Professional behouden. Het bedrijf blijft ook gevestigd in Antwerpen, klinkt het.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Partner content