Advertentie

Le Soir dient klacht in na cyberaanval

©BELGA

De groep Rossel, die kranten als Le Soir en Sudpresse uitgeeft en waarvan de websites zondagavond een cyberaanval te verwerken kregen, heeft de informaticabeveiliging verhoogd en dient een klacht in.

Dat meldt de mediagroep maandag. 'We dienen maandagvoormiddag een klacht in tegen onbekenden, zodat de Computer Crime Unit de afkomst van de aanval kan nagaan', zegt Didier Hamann, algemeen directeur van Le Soir. 

De systemen waren getroffen door een virus. De websites van de kranten waren daardoor tot maandagochtend onbereikbaar. Om ervoor te zorgen dat er geen propaganda op de websites terechtkwam, werden de sites helemaal uit de lucht gehaald.

Op de korteberichtjesdienst Twitter lijkt ene 'DzFalcko' de cyberaanval op te eisen. Zondagavond tweette hij, enkele uren na de aanval, 'Mmmh, @lesoir is down by #DzFalcko'. Maar, preciseert men bij Rossel, 'voor het ogenblik is het onmogelijk om de ernst en juistheid van dergelijke beweringen na te gaan'.

Mmmh, @lesoir is down by #DzFalcko— falcko (@DzFalcko) 12 april 2015

 

Deze persoon zou met name bepaalde tweets gepubliceerd en vervolgens verwijderd hebben, en niets laat toe om te concluderen dat hij daadwerkelijk achter de cyberaanval zit. Op zijn Twitter-account "DzFalcko" eist hij vele cyberaanvallen op, gaande van aanvallen op de website van RAEC Mons tot die van lokale afdelingen van de partij FDF.

Het informaticabeveiligingsniveau bij Rossel is in elk geval na de aanval opgetrokken, 'ook al was het al  hoog', aldus Hamann. 

Vorige week nog werd de Franse omroep TV5Monde urenlang lamgelegd door een cyberaanval waarbij IS-propaganda werd verspreid. 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud