Advertentie

Tweets maken comeback in zoekresultaten Google

Binnenkort kunt u ook tweets googelen.

Gebruikers van de zoekmachine Google Search zullen binnenkort ook berichtjes van de sociaalnetwerksite Twitter kunnen doorzoeken. Beide bedrijven hebben daarover een akkoord gesloten, vernam Bloomberg.

Twitter zou zijn tweets rechtstreeks uitleveren aan Google, zodat die ze kan verwerken in zoekresultaten. Bloomberg verwacht dat Twitter de deal later vandaag officieel bekendmaakt.

Het is niet voor het eerst dat er tweets verschijnen in de zoekresultaten van Google Search. Tussen 2009 en 2011 liet Google ook al tweets zien, maar een akkoord daarover met Twitter liep af in 2011. Sindsdien is Google vooral bezig geweest met het uitrollen van zijn eigen sociale netwerk Google+.

Twitter telt 284 miljoen actieve gebruikers. Het is nog niet duidelijk of zij er zelf voor kunnen kiezen of hun tweets door Google mogen worden opgenomen.

De deal past in de strategie van Twitter om een groter publiek te bereiken door tweets op zoveel mogelijk platformen te laten doorpubliceren. Op basis van eeen groter bereik hoopt het bedrijf ook zijn advertentie-inkomsten op te krikken. Gisteren nog raakte bekend dat Twitter een akkoord heeft met Flipboard en Yahoo Japan om betaalde tweets ook op die platformen te publiceren. In de deal met Google is er geen advertentiecomponent voorzien, aldus Bloomberg. Vermoedelijk betaalt Google wel een licentie aan Twitter om de tweets in zijn zoekresultaten te mogen opnemen.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud