Vlaamse WPG-topman keert terug naar België

©Merlijn Doomernik/Hollandse H...

De Vlaming Koen Clement stapt op als CEO van de Nederlandse uitgeversgroep WPG. Hij keert om persoonlijke redenen terug naar België, maar heeft nog geen nieuwe job.

WPG heeft het vertrek van Clement aangekondigd in een persbericht. Hij zal wel nog aanblijven tot er een nieuwe CEO is gevonden, wellicht rond het einde van de zomer. De zoektocht werd zopas in gang gezet.

Clement ruilde in 2008 een directiefunctie bij De Persgroep voor de positie van algemeen directeur bij WPG Uitgevers, het Nederlands-Belgische concern waar onder meer de educatieve uitgeverij Zwijsen, de literaire uitgeverij De Bezige Bij, Standaard Uitgeverij en vele tijdschriften zoals Vrij Nederland, Voetbal International en Happinez magazine deel van uitmaken.

Clement stond eerder dit jaar nog op de shortlist voor de job van CEO bij de VRT. Uiteindelijk ging de toppositie naar Paul Lembrechts, een bankier.

Zijn vertrek zou evenwel niet te maken hebben met de sollicitatie bij de VRT. Clement is zelf vragende partij om naar België terug te keren, omwille van familiale redenen. Hij heeft echter nog geen uitzicht op een nieuwe job. 'Een plan B heb ik niet', klinkt het in een interne mededeling.

WPG-voorzitter en ex-politica Femke Halsema zegt in een persbericht de beslissing te respecteren, ‘maar ook zeer te betreuren’. Ze roemt Clement als ‘de ideale moderne ondernemer die inspeelt op een moeilijke markt en tegelijkertijd begrijpt welke culturele waarden daarbij moeten worden verdedigd.’

Bij WPG wordt ontkend dat slechte resultaten de aanleiding zijn voor het vertrek. ‘Financieel en operationeel was 2015 één van de beste jaren ooit’, zegt een bron.

Onlangs vertrok ook de topman van WPG België, Peter Quaghebeur. Begin deze maand maakte hij de overstap naar de commerciële omroep SBS Belgium, de uitbater van de tv-zenders VIER en VIJF. Quaghebeur werkte eerder bij Medialaan, de grootste commerciële omroep die telkens voor de helft in handen is van De Persgroep en Roularta.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud