4Energy Invest aan tafel met schuldeisers

Een installatie van 4Energy Invest voor houtverbranding.

Het groenestroombedrijf 4Energy Invest, dat al een tijdje sukkelt om zijn activiteiten rendabel te maken, wil met de Limburgse Reconversiemaatschappij en zijn banken een structurele schuldherschikking onderhandelen.

4Energy Invest bestaat uit twee operationele entiteiten: Renogen en 4HamCogen. Het heeft een geconsolideerde schuld van 60 miljoen euro, waarvan 45 miljoen bankschulden. Om verse middelen binnen te halen zoekt het al langer een partner voor zijn biocoalactiviteiten - een onderdeel van Renogen - maar dat lukte vooralsnog niet.

Op korte termijn zal Filip Lesaffer, de nieuwe bestuursvoorzitter van het groenestroombedrijf, om de tafel zitten met KBC (schuldeiser van Renogen) en het trio KBC, ING en LRM (schuldeisers van 4HamCogen).

‘De markt voor groene energie heeft het moeilijk, maar wij zijn bezig met projecten van 15 à 20 jaar. De banken zien dat ook zo. Ik ben optimistisch dat we tot een akkoord kunnen komen’, zegt Lesaffer. Hij vervangt Yves Crits aan het hoofd van het bedrijf, maar wordt uitvoerend voorzitter en geen CEO. Crits behoudt nog een zitje in de raad van bestuur.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud