4Energy Invest opnieuw winstgevend

De installatie van 4Energy Invest levert warmte aan de nabijgelegen pelletfabriek van de coöperatie Ecopower. ©DA

Groenestroombedrijf 4Energy Invest kon in de eerste jaarhelft uit de rode cijfers blijven. Dankzij een lichte omzetstijging en lagere kosten zette het bedrijf 300.000 euro nettowinst neer.

Na jaren van bloedrode cijfers kon het groenestroombedrijf 4Energy Invest dinsdag uitpakken met een halfjaarwinst. De producent van groene stroom en warmte uit hout zag de omzet met 2 procent aandikken tot 9 miljoen euro dankzij de hogere elektriciteitsprijzen en een contract voor de levering van warmte aan een pelletfabriek van Ecopower. 

Tegenover een negatief bedrijfsresultaat van 1,7 miljoen euro vorig jaar, presenteerde 4Energy Invest een positief bedrijfsresultaat van 323.000 euro. Netto bleef daar 300.000 euro winst van over. Dat komt neer op een winst van 4 eurocent per aandeel.

De vergelijking met de halfjaarwinst van vorig jaar is moeilijk. Toen werd een recordwinst van 40 miljoen euro neergezet, maar dat virtuele resultaat was enkel te danken aan de boekhoudkundige verwerking van een reddingsoperatie. Zonder die non-cash-operatie was er vorig jaar ook nog verlies. 

4Energy Invest, dat vorig jaar gered werd door holding Gimarco van ondernemer Philiep Van Eeckhout, wijst er wel op dat er een paar onweerswolken boven het bedrijf hangen. De Waalse overheid heeft nieuwe exploitatievoorwaarden opgelegd, die aanzienlijke investeringen met zich mee brengen. Die worden momenteel door het bedrijf onderzocht. 4Energy Invest-dochter Renogen overweegt ook om in beroep te gaan. Bij Renogen is er ook een geschil rond het gebruik van afval van composteerbedrijven als biobrandstof.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud