DEME aast op Noord-Frans windmolenpark

DEME, dat al meewerkte aan windmolenparken voor de Belgische kust, aast op een contract voor de Noord-Franse kust van Duinkerke. ©DEME

Het bagger- en waterbouwbedrijf DEME wil met de energieleverancier Shell en Quadran Energies Marines, een Franse specialist in hernieuwbare energie op zee, een windmolenpark bouwen voor de kust van de havenstad Duinkerke.

De Franse Commissie voor Energieregulering (CRE) nam DEME op in de voorselectie om het project te realiseren, meldt het bedrijf met hoofdzetel in Zwijndrecht donderdag.

DEME, een dochter van de bouwgroep CFE, zal een industrieel partnerschap oprichten met Shell en Quadran Energies Marines, onder voorbehoud van het groen licht van het bevoegde ministerie. Ze stellen zich onder de vlag 'Moulins de Flandre' kandidaat voor de aanbesteding.

150 banen

De drie partners wijzen op hun integrale aanpak. 'Door vanaf het begin van het project de hele waardeketen te beheersen, introduceert het consortium een nieuwe benadering voor offshore windmolenparken', klinkt het. Het project zou ongeveer 150 banen opleveren voor de hele levensduur van het park, minimaal 25 jaar.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect