Eandis bezig met herstel Gentse stroompanne

Eandis is de distributienetbeheerder in Gent. ©BELGA

Netbeheerder Eandis zegt dat een deel van het centrum van Gent opnieuw stroom heeft. Deze ochtend zette een brand in een belangrijke stroomcabine van Eandis honderden straten in Gent in het donker.

Om 6.23 uur deze ochtend is de stroom uitgevallen in meer dan 500 straten, zodat duizenden gezinnen werden getroffen. Zes uur later slaagde Eandis erin om een deel van het centrum opnieuw te bevoorraden met elektriciteit.

De omgeving van het gerechtsgebouw en de Coupure hebben weer elektriciteit. Voor de rest blijft het afwachten. 'We kunnen nog geen uitspraken doen over wanneer iedereen weer stroom zal hebben', zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Transformator

Het stroomincident deed zich voor in een belangrijke stroomcabine van Eandis in het transformatorstation in de Nieuwe Vaart. De hevige rook en hitte zorgde voor hinder, waardoor de technici van Eandis zich pas na een hele tijd in de cabine konden begeven. Door het incident werd de voeding van de Eandis-cabine door het hoogspanningsnet van Elia automatisch uitgeschakeld. Elia zette de cabine pas onder spanning wanneer Eandis de situatie onder controle had.

De stand van zaken van alle stroomonderbrekingen bij Eandis kan opgevolgd worden via deze website.

Lees verder

Gesponsorde inhoud

Partner content