Franse tunnels leveren ABO winstverdubbeling op

©EPA

De beursgenoteerde milieugroep ABO heeft zijn winst in de eerste jaarhelft bijna kunnen verdubbelen tot 0,6 miljoen euro. Het Gentse bedrijf profiteert vooral van contracten gelieerd aan grote Franse infrastructuurwerken.

Tunnels voor de nieuwe metrolijnen van Le Grand Paris Express, spoortunnels voor de SNCF en de 57 kilometer lange trans-Alpijnse tunnel tussen Lyon en Turijn. ERG, de Franse dochter van het Gentse ABO  , draait op volle toeren met dank aan grote infrastructuurprojecten in Frankrijk. Onze zuiderburen zijn in de aanloop naar de Olympische Spelen in 2024 volop aan het investeren en zijn na China de grootste investeerder in nieuwe tunnels.

Een eeuw nadat Empain de metro van Parijs heeft aangelegd, zijn er opnieuw Belgen actief voor metro's en treinen.
Frank De Palmenaer
CEO ABO

'Een eeuw nadat Empain de metro van Parijs heeft aangelegd, zijn er opnieuw Belgen actief voor metro's en treinen', zegt ABO-CEO en hoofdaandeelhouder Frank De Palmenaer trots. ABO legt geen sporen aan, maar is met ERG en andere bedrijven wel actief in geotechniek, een verzamelnaam voor boringen, sonderingen en andere terreinproeven.

Helft omzet

ABO's divisie geotechniek groeide in de eerste jaarhelft met 14 procent en was goed voor de helft van de groepsomzet van 23,6 miljoen euro (+8 procent). Het saldo bestaat uit een waaier aan milieuaudits, energiestudies en onderzoek naar asbest.

Door de sterke interne groei en de overname van het Franse Innogeo mikt ABO dit jaar voor het eerst op een omzet van 50 miljoen euro en een dubbelcijferige operationele marge.

In de eerste jaarhelft steeg de nettowinst met 83 procent tot 0,6 miljoen euro. Dat is meer dan de jaarwinst van 0,55 miljoen euro vorig jaar. Toen moest ABO echter een halvering van de winst bekendmaken, onder meer door sociale onrust van de gele hesjes. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect