Iedereen kan beleggen in windmolens Luminus

De windmolens van Luminus in de buurt van Dinant. ©Doc

Het energiebedrijf Luminus laat burgers mee participeren in drie windmolens. De coöperatieve aandelen beogen een rendement van ruim 4 procent.

Luminus wil via de burgerinvesteringen 2 miljoen euro ophalen om de windmolens in Eeklo, Geel-Laakdal en Héron (provincie Luik) te financieren.

De uitgifte loopt via de coöperatieve Luminus Wind Together. De prijs voor een aandeel bedraagt 125 euro. Alle natuurlijke of rechtspersonen die in België verblijven of gevestigd zijn, kunnen intekenen. Wind Together beoogt een gemiddeld rendement van 4,4 procent van de nominale waarde van de aandelen. 'Maar er is geen gegarandeerd minimumdividend', voegt de coöperatieve er meteen aan toe.

Maximaal 24 aandelen

De intekening per persoon wordt beperkt tot maximaal 24 aandelen, of 3.000 euro. Een gezin van vier kan dus tot maximaal 12.000 euro in de windmolens beleggen.

3.000 euro
Coöperatieve aandelen
Particulieren kunnen tot 3.000 euro beleggen in een windmolen van Luminus

De zes windturbines van Eeklo waar burgers een stukje van kunnen kopen, maken deel uit van het windlandschap Eeklo-Maldegem (20 turbines). De projecten in Geel-Laakdal en Héron tellen elk drie windturbines.

De eerste intekencampagnes van Luminus Wind Together in 2016, onder meer voor windmolenparken van Tessenderlo, Puurs en Lochristi, waren een groot succes. De coöperatieve wil 'burgers betrekken bij de ontwikkeling van windenergie'.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect