Legionella-slachtoffers gaan klacht indienen tegen Stora Enso

De fabriek van Stora Enso in Langerbrugge ©BELGA

De slachtoffers van de legionellabacterie in Evergem gaan samen een klacht indienen bij het parket tegen de papierfabriek Stora Enso, meldt VTM Nieuws.

De slachtoffers hopen met een officiële klacht sneller informatie te krijgen over het onderzoek en een mogelijke schadevergoeding. Ze gaan komende woensdag een gemeenschappelijke advocaat ontmoeten, zeggen ze aan VTM.

Stora Enso  maakte vorige week bekend dat haar papierfabriek in Langerbrugge de vermoedelijke bron is van de legionellabesmetting in de Gentse Kanaalzone. Die heeft aan twee mensen het leven gekost. In totaal werden 32 mensen ziek.

De slachtoffers zeggen dat ze vorige week al werden uitgenodigd op een infovergadering, maar dat die onvoldoende duidelijkheid heeft gebracht. 'Zij (Stora Enso) zeggen dat ze alle info al gegeven hebben. Het onderzoek loopt en daar moeten we het nu mee doen. Dat vind ik jammer, want iedereen stelt zich enorm veel vragen', zegt Tania Braeckman, die een neef verloor aan de bacterie.

Stora Enso blijft er in een reactie bij dat het nog de resultaten van het gerechtelijk onderzoek afwacht. 'We werken mee aan het onderzoek van het gerecht en het Agentschap Zorg en Gezondheid', zegt Chris de Hollander, de directeur van Stora Enso Langerbrugge.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Tijd Connect