Aantal energieoverstappen daalt met kwart in 2014

Aantal energieoverstappen daalt met kwart. ©Photo News

Het aantal Vlamingen dat in de eerste negen maanden van dit jaar overstapte van energieleverancier ligt een kwart lager dan tijdens dezelfde periode vorig jaar. Dat meldt VTM Nieuws, dat zich daarvoor baseert op cijfers van energieregulator VREG.

In 2013 stapte een recordaantal Vlamingen over naar een andere energieleverancier. Dit jaar is de daling spectaculair. In de eerste negen maanden van vorig jaar noteerde de VREG nog 421.211 overstappen van elektriciteitsleverancier en 297.943 overstappen van aardgasleverancier. In dezelfde periode dit jaar zijn dat nog maar 317.478 overstappen van elektriciteitsleverancier en 225.937 overstappen van aardgasleverancier. Dat is een respectievelijke daling van 24,62 en 24,16 procent. 

Ruim acht op de tien overstappen gebeurt bij gezinnen, de overige overstappen bij bedrijven. Vooral in het begin van vorig jaar vestigde toenmalig minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte erg veel aandacht op het overstappen van energieleverancier. De VREG denkt volgens VTM Nieuws dan ook dat er de nodige 'energiemoeheid' is opgetreden. De verhoogde concurrentiestrijd bij de leveranciers zorgen ook voor scherpe prijzen. Een overstap levert dus steeds minder winst op. 

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud