Advertentie

ABO-GROUP verviervoudigt zijn nettowinst

ABO doet onder andere boringen om te zien of er geen bommen onder de grond zitten. ©Wim Kempenaers (WKB)

ABO-GROUP deed het goed in 2016. De Gentse milieuconsultant verviervoudigt hun nettowinst en haalt een omzetgroei van 16.3 procent.

ABO-GROUP behaalde in 2016 een omzetgroei van 16.3 procent tot 36,8 miljoen euro. Van die omzetgroei is 5,4 procent organisch en 10,9 procent uit overnames. De groep focust zich op bodemonderzoek en -sanering. 

Ze maakten een nettowinst van 792.000 euro, wat vier keer zoveel is als het jaar voordien. Ook de operationele winst is een viervoud van 2015 met 1,66 miljoen euro. 

Geomet

In juni 2016 kocht het bedrijf het Nederlandse Geomet. Voor 2017 zoekt de groep naar andere bedrijven om op te kopen in zijn drie thuislanden. Er wordt ook gekeken of een geografische uitbreiding in Europa interessant is. 

Daarnaast wil het zijn milieu- en energieadvies en testingactiviteiten verder uitbouwen in zowel de thuislanden, als enkele groeimarkten zoals Centraal- en Zuid-Oost-AziĆ«, Afrika en de voormalige Oostbloklanden. 

Het bedrijf geeft mee dat 2017 al sterk gestart is met een goed gevuld orderboek. De Nederlandse markt blijft ook aan een hoog tempo groeien.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud