Advertentie

Belpower verliest Vlaamse vergunning

De klanten van Belpower vallen niet meteen zonder stroom. ©ANP XTRA

De zieltogende elektriciteitsleverancier heeft in Vlaanderen nog 6.300 klanten, waarmee hij een van de kleinste spelers op de markt is.

De energieleverancier Belpower is zijn vergunning om elektriciteit te leveren in Vlaanderen kwijtgespeeld. De regulator VREG trok de leveringsvergunning in na aanhoudende financiële problemen bij het bedrijf.

De 6.000 particuliere en 300 professionele klanten worden niet zonder stroom gezet, benadrukt de VREG. Belpower heeft volgens de regulator al een hele tijd problemen om correcte facturen voor klanten op te maken. Voor de regulator voldoet de leverancier niet meer aan de voorwaarden om elektriciteit te mogen leveren op het Vlaamse net.

‘Bij deze beslissing gingen we niet over één nacht ijs’, zegt woordvoerder Dirk Van Evercooren. Het is de eerste keer sinds de liberalisering van de energiemarkt zo'n 15 jaar geleden dat een leverancier in Vlaanderen zijn vergunning ingetrokken ziet.

Klanten van Belpower vallen niet zonder elektriciteit omdat het bedrijf wel nog een vergunning heeft in Wallonië en in Brussel. Dankzij Europese regels mag het bedrijf met die vergunningen blijven leveren in Vlaanderen. Vlaamse klanten kunnen dus kiezen of ze bij Belpower blijven of niet.

Pas als het bedrijf zijn vergunning in de drie gewesten kwijtspeelt, wordt het volgens Van Evercooren problematisch om de activiteiten in België voort te zetten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud