Advertentie
Advertentie

'BP manipuleerde gasprijs'

©EPA

De Britse oliereus BP is door een Amerikaanse rechter schuldig bevonden aan het manipuleren van de aardgasprijs. BP zegt dat het in beroep gaat.

Een rechter van de Amerikaanse energieregulator FERC oordeelt dat BP de prijs van aardgas in Texas in 2008 manipuleerde. Het filiaal Southeast Gulf Texas zou de aardgasprijzen zo laag mogelijk gehouden hebben om haar positie in allerlei derivaten te versterken. Dat gebeurde tijdens de twee maanden na de doortocht van orkaan Ike.

BP zou een boete van 28 miljoen dollar krijgen (25 miljoen euro). De beslissing van de administratieve rechter is echter nog niet bindend. Eerst moeten vijf leden van de FERC nog over de zaak stemmen.

'We verzetten ons hard tegen de beslissing van de administratieve rechter van de FERC', zegt de directeur communicatie van BP in de VS. 'De bewijzen tonen duidelijk aan dat BP de markt niet heeft gemanipuleerd.' De oliereus gaat dan ook in beroep.

Deepwater Horizon

BP sloot eerder dit jaar een schikking met de Amerikaanse justitie voor 18,7 miljard dollar rond Deepwater Horizon, het boorplatform dat in 2010 zorgde voor een gigantische olievervuiling in de Golf van Mexico.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud