Brusselse startup voorspelt wanneer verwarmingsketel uitvalt

©BELGAIMAGE

Bcheck, een start-up opgericht in de schoot van de energieleverancier Luminus, ontwikkelde een sensor om te voorspellen wanneer verwarmingsketels in panne vallen.

Nadat Luminus eerder al ruim een miljoen euro in het bedrijf had geïnvesteerd, haalt Bcheck nog eens 1,1 miljoen op bij de Brusselse investeringsmaatschappij finance&invest.brussels. De nieuwe kapitaalronde waardeert Bcheck op 2,4 miljoen euro.

Bcheck ontwikkelde een apparaatje dat bevestigd kan worden aan een aardgasboiler om op basis van warmtesensoren en trillingen te detecteren wanneer de boiler defect zal gaan. Bij een panne wordt via het wifinetwerk automatisch de onderhoudsploeg gealarmeerd.

‘We mikken vooral op grote beheerders van vastgoed zoals socialewoningmaatschappijen of scholengroepen’, zegt medeoprichter en CEO Jacques Bolzer. ‘Met onze applicatie kunnen hun technische teams veel efficiënter ingezet worden en vermijden we dat ze twee keer ter plekke moeten komen. Eerst om vast te stellen wat aan de hand is en daarna met de juiste vervangstukken. De sensor leidt tot betere energieprestaties en vermijdt dat mensen bij een panne in de winter dagen in een koud huis moeten wachten.’

Het toestel kost 49 euro plus een maandelijkse abonnementskostprijs van 1 euro voor de dataverwerking. Bcheck werd opgericht via #next, het interne start-upprogramma van Luminus, en groeide door in de incubator Start It @KBC.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud