Canadees recyclagebedrijf bouwt fabriek in Oostende

De Canadese recyclegroep AIM (American Iron & Metal) investeert 12 miljoen euro in hun eerste recyclagevestiging in Europa. Die komt in de Oostendse achterhaven

De Haven van Oostende stelde het project samen met AIM Recycling Europe, een joint venture tussen AIM en Waste Management uit Gistel, maandag voor.

AIM koos Oostende om zijn eerste Europese recyclingvestiging te openen. Ze kochten een terrein van 32.000 vierkante meter langs kanaal Oostende - Brugge aan en namen al een optie voor nog 30.000 vierkante meter extra. Er komt op de site een volledig overdekte verwerkings- en recyclage-installatie van ongeveer 20 meter hoog.

Het bedrijf zal zich specialiseren in de terugwinning en recyclage van non-ferro metalen zoals koper, lood, aluminium, zink, brons en messing. Het is een voorbeeld van circulaire economie waarbij de herbruikbaarheid van grondstoffen gemaximaliseerd en de vernietiging geminimaliseerd wordt.

De aanvoer zal vooral uit Europa komen, en het is de bedoeling dat de afgewerkte producten terug binnen Europa zullen verwerkt worden.

In eerste instantie zal de vestiging vijftien directe jobs opleveren, maar dat kan in de komende jaren een veelvoud worden. In het najaar is de opstart voorzien van de installatie.

"AIM koos voor Oostende omwille van onze knowhow hier in de achterhaven, de bereikbaarheid, maar ook de begeleiding tijdens alle administratieve procedures", aldus schepen voor Economie Johan Vande Lanotte.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud