CEO Christophe Degrez vertrekt bij Eneco België

Christophe Degrez. ©Dieter Telemans

De CEO van de Belgische tak van de Nederlandse energiegroep wordt in september opgevolgd door een outsider.

Christophe Degrez, de CEO van Eneco België en een van de bekendste gezichten in de sector, verlaat in september de groep. Dat meldt Eneco woensdag in een persbericht. Degrez zal dan negen jaar CEO van Eneco België geweest zijn.

Het energiebedrijf, een onderdeel van de gelijknamige Nederlandse groep, is met meer dan 1 miljoen aansluitingen bij particulieren en 55.000 bij zakelijke klanten het nummer drie op de Belgische markt. De uitbouw is voor een groot stuk op rekening van Degrez te schrijven.

'Logisch moment'

Het persbericht vermeldt geen reden voor het vertrek. 'Na de acquisitie en integratie van Eni België en de oplevering van het offshorewindmolenpark Norther is Eneco uitgegroeid tot de grootste duurzame energiespeler op de Belgische energiemarkt en heeft het een uitstekende positie om zijn groei voort te zetten. Het is dan ook een goed en logisch moment voor mij om Eneco te verlaten', citeert het persbericht Degrez.

Ook bestuurder Frans van de Noort van Eneco België heeft het over een logisch moment voor Degrez om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een woordvoerder van het bedrijf zegt dat Degrez zijn opdracht als voltooid beschouwt, na de integratie van Eni en de oplevering van Norther. De groep Eneco staat te koop en verandert mogelijk eind dit jaar of begin 2020 van aandeelhouder. Nu is Eneco nog in handen van een groep Nederlandse steden en gemeenten.

Coca-Cola

Hij wordt opgevolgd door Jean-Jacques Delmée die op 1 september zijn nieuwe job opneemt. Delmeé (54) komt van buiten de energiesector. Hij werkte als managing director extrusion coatings bij het kunststofbedrijf Mondi Belcoat in Duffel dat nog maar pas van eigenaar veranderde. Daarvoor was hij actief in diverse directie- en commerciële functies bij onder andere de champignonkwekerij Monaghan Ireland, de drankenreus Coca-Cola en de zuivelgroep Friesland Campina.

Degrez noch Delmée is woensdag beschikbaar voor een reactie.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud