Advertentie
Advertentie

CFO Elia vertrekt

Jan Gesquière (rechts) was al CFO van het bedrijf voor de beursgang (foto PhotoNews) ©Photo News

Jan Gesquière, de financieel directeur van Elia verlaat onverwacht het bedrijf. Dat meldt de Belgische hoogspanningsnetbeheeerder in een persbericht, zonder een reden te geven.

Elia is karig met commentaar. 'Het is een beslissing die genomen is door het bedrijf. De opvolging is verzekerd', zegt een woordvoerder. Catherine Vandenborre, momenteel Chief Corporate Officer, zal de functie van financieel directeur CFO waarnemen. 

Jan Gesquière was tien jaar financieel directeur van voor de beursgang van het bedrijf. Hij was voordien een aantal jaren CFO van textiel -en chemieconcern Domo en bekleedde even dezelfde positie bij cateringgroep Carestel.

Bij Elia was Gesquière steeds de nummer twee. Eerst stond hij in de schaduw van  Daniel Dobbeni, de eerste CEO van het bedrijf. Hij bleef de tweede viool toen Chief Corporate Officer Jacques Vandermeiren werd benoemd tot opvolger van Dobbeni.

Opvolgster Vandenborre heeft eveneens een lange staat van dienst bij het hoogspanningsbedrijf. De economiste met specialisaties in taxatie en financieel risk management leidde een aantal jaren de Belgische stroombeurs Belpex. Vorig jaar werd ze lid van het directiecomité.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud