Cornu wil werk afmaken bij Electrawinds

Electrawinds-CEO Luc Desender (links) en voorzitter Jo Cornu (rechts). ©Emy Elleboog

Jo Cornu (foto) vertrekt niet als voorzitter van Electrawinds voordat de kapitaaloperatie van het Oostendse groenestroombedrijf in kannen en kruiken is. Dat vernam De Tijd uit goede bron. Electrawinds werkt al enkele maanden aan de kapitaalverhoging.

Toen bekendraakte dat Cornu de job van gedelegeerd bestuurder van de NMBS aanvaardde, liet hij weten dat hij één mandaat zou laten vallen: dat van voorzitter van Electrawinds. Zijn vertrek is evenwel niet voor morgen, maar pas voor over enkele weken. Eerst moet de kapitaaloperatie van de Oostendse groep rond zijn, stelt een goede bron. De theoretische ultieme deadline is 15 november. Die dag begint Cornu aan zijn nieuwe job bij de Belgische spoorwegen.

Er zijn ondertussen nog steeds drie kandidaten voor een instap in Electrawinds. Hun identiteit is voorlopig niet bekend. Ze onderzoeken de boeken van de Oostendse energiegroep. De nieuwe investeerder zal wellicht inspraak willen in de keuze van een nieuwe voorzitter.

Electrawinds mikte oorspronkelijk op het einde van het derde kwartaal om de kapitaaloperatie af te ronden. Die deadline werd eind deze zomer verplaatst naar ‘het begin’ van het vierde kwartaal. Wellicht wordt het nog iets later. Parallel aan de kapitaalverhoging zullen de aandeelhouders van de energiegroep schulden omzetten in kapitaal en hoopt Electrawinds ook vers geld op te halen via de beurs. MS

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud