Deminor verliest strijd tegen GDF Suez

De kerncentrales van Electrabel in Tihange ©BELGA

Het juridische kantoor Deminor verliest de juridische strijd tegen de Franse energiereus GDF Suez. Deminor was naar de rechter gestapt omdat het vond dat het toenmalige Suez te weinig had betaald om de minderheidsaandeelhouders van stroomproducent Electrabel uit te kopen.

Het Brusselse Hof van Beroep nam donderdag een beslissing in het dispuut tussen tussen het Franse GDF Suez en Deminor, dat optreedt voor enkele voormalige aandeelhouders van Electrabel. De rechtbank verklaarde de vraag van Deminor ontvankelijk maar ongegrond. Deminor moet ook de kosten, zo'n 33.000 euro betalen. Dat bevestigen beide partijen.

Deminor vindt dat de prijs die de toenmalige holding Suez betaalde om haar Belgische kroonjuweel Electrabel in handen te krijgen te laag. Suez betaalde 590 euro in contanten per aandeel bij zijn uitrookbod (squeeze out) in 2007. Dat bedrag hield onvoldoende rekening met de waarde van de kerncentrales, argumenteerde Deminor. Het vroeg aanvankelijk ruim 200 euro per aandeel meer,  maar trok dit bedrag later nog fors op.

Suez lanceerde in 2005 een openbaar overnamebod op Electrabel. Het uitrookbod volgde twee jaar later. In 2008 fuseerde Suez met het Franse Gaz de France tot GDF Suez.

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud