Eandis haalt 100 miljoen op

Foto LVA

De Vlaamse distributienetbeheerder Eandis start morgen met de verkoop van obligaties voor ruim 100 miljoen euro. In juni haalde het bedrijf al 150 miljoen euro op via een obligatielening.

De inschrijvingsperiode start vrijdag om 9 uur en loopt op 24 december af, tenzij de operatie vervroegd wordt afgesloten. Die kans is vrij groot, want de operatie in juni werd al na 1 dag afgesloten. Beleggers tekenden toen in voor 150 miljoen euro in, meer dan verwacht.

Voor de huidige operatie mikt Eandis op 100 miljoen euro, zegt woordvoerder Simon Van Wijmeersch. 'Het geld zal gebruikt worden om ons voor te bereiden op de toekomst', zegt Van Wijmeersch. De distributienetbeheerder heeft een omvangrijk inversteringsprogramma in de pijplijn.

De obligaties hebben een looptijd van 10 jaar en worden uitgegeven in coupures van 1.000 euro. De belegger krijgt een jaarlijkse coupon van 4,25 euro bruto. De uitgifteprijs bedraagt 101,92 procent.

De operatie wordt, net als de voorganger in juni, begeleid door Dexia en BNP Paribas Fortis Bank.

Eandis is het grootste Vlaamse distributienetbedrijf. Het overkoepelt de zogenaamde gemende Vlaamse elektriciteits- en gasintercommunales. Die beheren samen een netwerk beheren waar 80 procent van de Vlaamse gezinnen en bedrijven op zijn aangesloten.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud