EDF Luminus legt hand op installateur ATS

Grégoire Dallemagne, de CEO van EDF Luminus ©EDF Luminus door Olivier Pirard

EDF Luminus neemt een meerderheidsbelang van ruim 60 procent in de energiedienstengroep ATS uit Merelbeke. Daarmee versterkt de energieleverancier zijn aanbod van diensten aan bedrijven.

ATS levert een waaier aan diensten aan de industrie, tertiaire sector en de overheid, van het installeren van elektrotechnische uitrusting, verwarmings-en koelingssystemen, branddetectie tot noodgeneratoren.

Bij het bedrijf, opgericht door René Schepens, werken zo'n 600 mensen, verspreid over een tiental locaties. In 2014 werd een geconsolideerde omzet van 105 miljoen euro gerealiseerd. Daarop boekte ATS een bedrijfskasstroom (ebitda) van 10,1 miljoen euro en een bedrijfswinst van 6,6 miljoen. De volledige ATS Groep, die ook actief is in bordenbouw en transportsystemen, telt een tiental vennootschappen.

EDF Luminus en ATS zijn geen onbekenden voor elkaar. Het laatste jaar werkten ze al geregeld samen. Zo installeerde ATS bijvoorbeeld hoogspanningscabines voor windparken van EDF Luminus.

Met deze grote overname versterkt EDF Luminus zijn dienstenaanbod op de bedrijfsmarkt. Het kan daardoor beter concurreren met marktleider Electrabel (GDF Suez), dat met Cofely Fabricom al een erg grote speler onder zijn vleugels heeft op de markt van de energiediensten.

ATS zal als aparte structuur blijven bestaan met het bestaande management. 'Het is de bedoeling dat het een innovatief en flexibel groeibedrijf blijft', zegt Grégoire Dallemagne, de CEO van EDF Luminus.

EDF Luminus, een dochter van de Franse energiereus EDF, is de Belgische nummer 2 op de markt voor elektriciteit en aardgas. Een reeks vehikels van gemeenten bezit nog een minderheidsbelang van 36,5 procent in het bedrijf, dat een beursgang overweegt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud