netto

Electrabel koopt twee verwarmingsinstallateurs

Via Cozie bouwt Engie Electrabel een eigen netwerk uit van installateurs en herstellers van gastoestellen. ©BELGAIMAGE

Via zijn dochter Cozie koopt Engie Electrabel twee installateurs van centrale verwarming. De energiereus wil een netwerk in heel België uitbouwen.

Omdat de inkomsten uit de klassieke productie en verkoop van stroom en gas tegenvallen, mikt de Franse energiereus Engie , net als vele concurrenten, op energiediensten voor bedrijven én gezinnen. Zo richtte de Belgische dochter Engie Electrabel het bedrijf Cozie op. Die startup wil hulp bieden bij het renoveren van huizen en het verhogen van de energie-efficiëntie.

Cozie deed vorig jaar al drie overnames van familiale bedrijven actief in de verwarmingssector: Ongenae en Zoon BVBA in West-Vlaanderen, van Hardenne BVBA in Oost Vlaanderen en van Stallaerts NV in Vlaams Brabant. Zo werd het al de grootste hersteller van verwarmingsinstallaties van het land. Nu komen daar CV-Techniek NV uit Lier en Moens BVBA uit Waasmunster bij.

Wallonië

Electrabel had al langer een hersteldienst die samenwerkte met partners, maar neemt met Cozie de regie strakker in handen. Cozie heeft intussen al 160 werknemers en kan al grote delen van Vlaanderen bereiken. Cozie wil echter ook in de andere delen van het land actief zijn. Tegen 2020 moet de perimeter tot heel België zijn uitgebreid. Cozie mikt tegen dan op een netwerk van 500 tot 1.000 specialisten die gasketels installeren en onderhouden.

Het zwaartepunt ligt nu op aardgasketels, maar Cozie wil klanten bijstaan om zelf energie te produceren, opslaan en verbruiken. Daarom wordt ook gekeken naar diensten rond warmtepompen, isolatie, slimme thermostaten, thuisbatterijen en laadpalen.

Electrabel en Cozie zijn niet alleen. Ook grote concurrent EDF Luminus   kocht de voorbije jaren heel wat kmo's actief in verwarmingsketels, technisch onderhoud, groene energie en isolatie. 


Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud