Advertentie
Advertentie

Electrabel vrijgepleit door concurrentiewaakhond

De centrale van Electrabel in Drogenbos. ©Photo News

Stroomproducent Electrabel heeft in de periode 2007-2009 geen buitensporig hoge prijzen aangerekend op de groothandelsmarkt. Dat besluit het auditoraat van de Belgische Mededingingsautoriteit na een onderzoek.

De kleine concurrent Lampiris had in 2009 klacht ingediend tegen Electrabel. De stroomleverancier vond dat de dochter van GDF Suez (Engie) buitensporige prijzen, discriminerende prijzen en wurgprijzen aanrekende. Electrabel zou de kosten van de CO2-emissierechten die gratis waren gekregen doorrekenen in zijn groothandelsprijzen.

We hebben geen enkele concurrentiebeperkende praktijk kunnen vaststellen.
Auditoraat Belgische Mededingingsautoriteit

Het auditoraat van de Mededingingsautoriteit heeft de zaak onderzocht en deed huiszoekingen bij Electrabel. Nu is de zaak afgesloten wegens 'ongegrond'. Het auditoraat meldt in ene persbericht dat het 'geen enkele concurrentiebeperkende praktijk heeft kunnen vaststellen'.

Dat Electrabel de kosten van CO2 volledig of gedeeltelijk in de prijzen doorrekenende, was gerechtvaardigd, klinkt het bij de concurrentie-autoriteiten. Ook van discriminerende of wurgprijzen is geen sprake, klinkt het.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud