Electrabel wint klanten terug

Voor het eerst sinds lang heeft de energieleverancier Electrabel (GDF Suez) meer klanten kunnen bijwinnen dan hij verloor. 

In Vlaanderen kwamen er in maart netto bijna 10.000 elektriciteits- en gasaansluitingen bij. De voormalige energiemono­polist zag zijn marktaandeel voor aardgas met 0,27 procentpunt stijgen tot 40,96 procent. Op de elektriciteitsmarkt steeg het marktaandeel met 0,13 procentpunt tot 44,61 procent.

Het is de eerste keer sinds de liberalisering dat Electrabel Cus­tomer Solutions zo’n vooruitgang boekt. Electrabel haalde onder meer klanten terug via groepsaankopen.

Electrabel, dat de voorbije jaren in de politiek onder vuur lang door zijn hoge prijzen, wist klanten weg te snoepen bij prijsbrekers die de voorbije jaren flink zijn gegroeid, waaronder Lampiris en Essent.

De grootste achteruitgang is voor Eneco België. De verlaging van de btw op elektriciteit heeft in april tot bijkomende commerciële acties geleid. De concurrentie zal nog worden aan­gewakkerd nu de overheden een grote groepsaankoop voorbereiden.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud