Advertentie
Advertentie

Electrawinds bouwt tientallen windmolens in Kenia

De Keniaanse kust (foto Heine Pedersen/Hollandse Hoogte) ©Heine Pedersen/Hollandse Hoogte

Het Oostendse groenestroombedrijf Electrawinds gaat een windpark van 90 megawatt bouwen in Kenia. Het project in aan de Keniaanse kust zal 180 miljoen euro kosten.

Electrawinds is al enkele jaren bezig met het grote windenergieproject in het dorpje Mpeketoni, vlak bij de kust. Nu komt de ontwikkeling in een stroomversnelling dankzij een samenwerkingsakkoord met International Finance Corporation (IFC) Ventures, een onderdeel van de Wereldbank. IFC wordt een partner bij de ontwikkeling, financiering en exploitatie van het windpark.

Het Oostendse bedrijf met beursnotering in Duitsland mikt op een park van 90 megawatt. Afhankelijk van het type windturbine dat zal geĆÆnstalleerd worden, zal het bestaan uit 36 tot 45 turbines.

De windmolens zullen gebouwd worden op een site van 800 hectare. Die ligt op zo'n 20 kilometer van Lamu, een plaats waar een nieuwe zeehaven zal worden gebouwd. Door de ligging vlakbij de oceaan zou de site kunnen profiteren van een goed windklimaat.

Electrawinds verwacht dat het windpark vanaf volgend jaar gerealiseerd kan worden.

Het is niet het eerste project van Electrawinds in Afrika. Het bedrijf van de familie Desender plaatste ook al windturbines in Zuid-Afrika.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud