Elia bevestigt vooruitzichten

Foto Belga ©BELGA

De hoogspanningsnetbeheerder Elia bevestigt zijn financiële vooruitzichten dankzij goede resultaten in Duitsland.

Meer details over de gang van zaken in Duitsland geeft Elia niet in zijn tussentijdse verklaring. De Duitse resultaten compenseren wel de mindere resultaten in België, die een gevolg zijn van de historisch lage langetermijnrente.

Concrete winstvoorspellingen kan Elia echter niet doen, omdat het jaarresultaat afhankelijk is van paramaters die pas eind 2013 bekend zullen zijn of dan pas kunnen worden berekend.

Elia deelt ook mee dat in Duitsland de EEG-heffing – een bijdrage die eindverbruikers moeten betalen ter bevordering van hernieuwbare energiebronnen – in 2014 bijna 20 procent hoger zal liggen dan in 2013. De vier Duitse transmissienetbeheerders, waarvan Elia’s dochter 50Hertz Transmission er een is, hebben de EEG-heffing berekend op basis van prognoses van onafhankelijke experts en bepaald op 6,240 cent per kilowattuur. Dit jaar was dat 5,277 cent. De heffing moet in totaal 23,6 miljard euro opbrengen.

Het hoogspanningsnetbedrijf maakte begin september bekend dat CFO Jan Gesquière na tien jaar het bedrijf verlaat. Gesquière was ook vicevoorzitter van het directiecomité. De functie van financieel directeur wordt tijdelijk waargenomen door COO Catherine Vandenborre.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud