Advertentie

Elia houdt rekening met activering strategische reserves

©BELGAIMAGE

Elia houdt volgende week rekening met eventuele activering strategische reserves door verwachte koudegolf in Frankrijk en België.

De stroomnetbeheerder Elia maakt zich op voor een gespannen week op de Europese energiemarkt, zo liet het bedrijf vrijdag weten. De verwachte koudegolf zorgt naar verwachting vooral in Frankrijk voor hoge verbruikspieken. In combinatie met de importbehoeftes in België veroorzaakt dit mogelijk een gespannen marktsituatie in de Centraal West-Europese zone.

Elia volgt de evoluties nauwgezet op maar houdt er rekening mee dat de strategische reserves geactiveerd worden. Een eventuele activering dient om de bevoorradingszekerheid te handhaven.

Het zou voor het eerst zijn dat Elia de reserves activeert. De strategische reserve voor deze winter bedraagt 750 MW, en bestaat uit twee gascentrales in Vilvoorde en Seraing. Een activering van deze reservecapaciteit kan zowel om technische als economische redenen (onevenwicht tussen vraag/aanbod of prijspieken van 3000€/MWh). De winterperiode voor de strategische reserves is gestart op 1 november 2016 en eindigt op 31 maart 2017.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud