GDF Suez bouwt groot windmolenpark in Marokko

Het Dahr Saadane-windmolenpark in Tanger - Foto AFP ©AFP

GDF Suez gaat in het zuiden van Marokko samen met het lokale energiebedrijf Nareva Holding een windmolenpark bouwen met een vermogen van 300 MW. Het park van Tarfaya wordt het grootste in heel Afrika.

De Marokkaanse overheidsdienst ONEE (Office National de l'Electricité et de l'Eau Potable) zal 20 jaar lang stroom afnemen van het windmolenpark. Het park van Tarfaya moet tegen eind 2014 klaar zijn.

Met het project zal de windmolencapaciteit van Marokko bijna verdubbelen. De plaats van Tarfaya, in de woestijnachtige kussttreek in het zuiden van het land, werd uitverkoren wegens de goede windomstandigheden. Daarmee zou het windmolenpark een benuttingsgraad van 45 procent moeten halen.

De vraag naar stroom stijgt sinds 1998 met gemiddeld 6 procent per jaar in Marokko en die groei zal zich de komende 20 jaar doorzetten. Het windmolenpark van Tarfaya is daarbij een stap om de bevoorrading groener te maken. Tegen 2020 wil Marokko dat 42 procent van zijn stroomvoorziening van hernieuwbare oorsprong is.

Van het project zijn geen financiële details bekendgemaakt.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud