Advertentie

GDF Suez investeert in start-up Powerdale

Een oplaadsysteem voor elektrische wagens van Powerdale ©Powerdale

De Franse energiereus GDF Suez investeert in de Belgische start-up Powerdale. Het moederbedrijf van Electrabel neemt een belang van 33 procent in de specialist in energiemetersystemen.

Het Brusselse Powerdale werd in 2003 opgericht en ontwerpt systemen voor energiebeheer. Het bedrijf brengt een zogenaamd submeteringsysteem op de markt waarmee professionele gebruikers gedetailleerde gegevens kunnen verzamelen over hun verbruik van elektriciteit, aardgas, water, stoom, perslucht,... Die meetsystemen kunnen onverwachte verbruikspieken opsporen.

Daarnaast werkte Powerdale ook aan een 'CarPlug', een intelligent laadsysteem voor elektrische voertuigen. Via dit laadsysteem kan tot 60 procent sneller worden opgeladen dan via de standaard-oplaadkabel.

GDF Suez neemt via zijn investeringsfonds GDF Suez New Ventures een belang van 33 procent in Powerdale. Het investeringsbedrag werd niet bekend gemaakt. Het is de eerste investering van GDF Suez New Ventures, dat een budget van 100 miljoen euro heeft.

De GDF Suez-dochters Electrabel en Cofely zijn al klant van Powerdale.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud