GDF Suez stroomlijnt in Frankrijk en België

Het vertrek van Sophie Dutordoir als topvrouw van Electrabel houdt volgens sommigen verband met de reorganisatie die GDF Suez wil doorvoeren in België en Frankrijk. - Foto Belga ©BELGA

Energiebedrijf GDF Suez wil zijn diensten stroomlijnen in Frankrijk en België, met als bedoeling tegen volgend jaar 190 miljoen euro te besparen. Dat meldt de Franse krant Les Echos en wordt bevestigd door een Belgische woordvoerder van het bedrijf.

Hij benadrukt echter dat het project nog in de studiefase zit.

Vijf jaar na de fusie tussen GDF en Suez wil de groep haar 'gedeelde service centers' rationaliseren in België en Frankrijk. De 30 centers, verspreid over 40 verschillende plaatsen, zullen worden gehergroepeerd rond Parijs, Brussel, Nantes en Lyon en volgens vijf takken: boekhouding, lonen, logistiek en immobiliën, aankoop en IT. Een zesde afdeling 'consulting' wordt overwogen.

Volgens Les Echos zijn de vakbonden ongerust over de impact op het aantal effectieven. Maar adjunct-secretaris-generaal Olivier Biancarelli van GDF Suez verzekert in de krant dat het globale aantal effectieven stabiel zal blijven, hoewel er wel variaties mogelijk zijn tussen de diverse divisies. Zo zouden er posten verdwijnen op de boekhouding, terwijl er aangeworven wordt bij IT, aankoop of consulting. De Belgische woordvoerder vult aan dat mogelijk mensen 'van job zullen veranderen'.

De landendirecteurs zullen veel van hun bevoegdheden verliezen. Ze zouden enkel nog de commercialisering, communicatie en institutionele relaties overhouden. Ook daarmee zou fors bespaard worden.

Volgens Les Echos denken sommigen binnen het bedrijf dat deze zet een van de redenen is waarom topvrouw Sophie Dutordoir eind december vertrok bij Electrabel.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud