GDF Suez wordt Engie

Voorzitter en CEO Gerard Mestrallet van GDF Suez en Isabelle Kocher, vice-CEO en COO. ©REUTERS

De Franse energiegroep zegt haar samengestelde naam vaarwel en doopt zichzelf om in Engie. Over een eventuele schrapping van de merknaam Electrabel is nog niets beslist.

De nieuwe naam was donderdag al uitgelekt via de Franse nieuwsbrief La Lettre de l’Expansion. Het was aanvankelijk de bedoeling de naam vrijdag intern bekend te maken en dan volgende week dinsdag, op de algemene vergadering, aan de buitenwereld mee te delen.

Maar door het lek kwam alles in een stroomversnelling terecht en verstuurde GDF Suez donderdagavond plots een uitnodiging voor een persconferentie. Thema: een belangrijke aankondiging over het merk.

GDF Suez verandert nu zijn groepsnaam, maar de merknamen die in verschillende landen worden gebruikt, zoals Electrabel in België, blijven voorlopig bestaan. 'Daar is nog geen beslissing over genomen', klinkt het bij Electrabel.

GDF Suez rechtvaardigt de naamswijziging door te wijzen op de veranderende wereld, en vooral dan de veranderende energiewereld. Weg van de fossiele brandstoffen naar hernieuwbare energie. En minder consumptie dankzij een hogere energie-efficiëntie en de digitale revolutie.

Over Engie zegt de groep het volgende: ‘Een eenvoudige en sterke naam, een naam die verwijst naar energie voor allen en in alle culturen, een naam die het geheel van onze waarden en activiteiten belichaamt’, zegt topman Gérard Mestrallet in een persbericht.

De naamsverandering past ook in het nieuwe bedrijfsproject dat Mestrallet heeft toevertrouwd aan Isabelle Kocher. Zij is nu financieel directeur en de gedoodverfde opvolger van Mestrallet.

Samen met de naam verandert vanzelfsprekend ook het logo. Dat verwijst naar een opgaande zon en omvat ook de woorden ‘by people for people’.

©GDF Suez

De lancering van Engie zal gepaard gaan met een uitgebreide publiciteitscampagne in Frankrijk en Europa, op tv, in de pers, op het internet en via de sociale netwerken.

Lees verder

Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud