GDF Suez ziet halfjaarwinst 9 procent stijgen

GDF Suez boekte in het eerste halfjaar een nettowinst van 3,6 miljard euro, of 9,3 procent meer dan een jaar geleden, dankzij de harde winter. Vooral in Frankrijk werd er meer gestookt.

De Frans-Belgische energiegroep GDF Suez verrast met beter dan verwachte resultaten voor het eerste halfjaar. De nutsgroep bevestigt bovendien haar doelstellingen voor het hele jaar en ook voor 2011.

'De groep is ideaal gepositioneerd om voordeel te halen uit de heropleving van de economie in de groeimarkten. Onze goede resultaten en de positieve vooruitzichten versterken dan ook ons vertrouwen dat de groep in 2010 en 2011 haar doelstellingen zal bereiken', meldt Gérard Mestrallet, de CEO van GDF Suez in een persbericht.

GDF Suez haalde in het eerste halfjaar een nettowinst van 3,6 miljard euro, terwijl analisten volgens Bloomberg waren uit gegaan van 3,2 miljard euro. De nutsgroep profiteerde van de strenge winter in Frankrijk en ook van een nieuw Frans overheidscontract voor aardgas. De EBITDA, of bedrijfskasstroom, kwam op 8,2 miljard euro, of 4,3 procent meer dan een jaar terug. De inkomsten stagneerden op 42,3 miljard euro.

 

 

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud