Gimv stapt in Gents softwarebedrijf Itineris

Edgard Vermeersch, de oprichter en ceo van Itineris (foto rv) ©rv

De Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv stapt in het Gentse softwarebedrijf Itineris. De kapitaalronde van 8,5 miljoen euro moet de omzet helpen verdrievoudigen op 4 jaar tijd.

Gimv en Gimv Arkiv Tech Fund II leggen samen 6,5 miljoen euro op tafel voor een minderheidsbelang in het Gentse Itineris, gespecialiseerd in software voor elektriciteits- gas- en waterbedrijven. Oprichter Edgard Vermeersch zelf doet voor 1 miljoen euro mee aan de kapitaalronde, net als PMV. Die investeringsmaatschappij van de Vlaamse overheid pompte twee jaar geleden ook al eens 3 miljoen euro in het bedrijf.

Met de 8,5 miljoen euro vers kapitaal heeft Itineris middelen om de komende jaren verder te groeien. Het bedrijf wil de omzet verdrievoudigen op vier jaar tijd. Dat zal gebeuren via een combinatie van interne groei én overnames.

'Het is een erg innovatief bedrijf met een bewezen track record', motiveert Matthias Vandepitte van Gimv' Sustainable Cities-team de instap. 'Het binnen halen van grote klanten als GDF Suez en E.ON geeft vertrouwen.'

De specialist in software voor elektriciteits- en waterbedrijven groeide dit jaar tot een tweehonderdtal werknemers. De komende maanden worden er nog veertig mensen extra aangeworven. Het bedrijf dat vandaag zijn tiende verjaardag viert, rondt dit jaar de kaap van 25 miljoen euro omzet.

Tot de klanten behoren onder meer De Watergroep en energieleveranciers als EDF.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud