Gimv wil ander bestuur bij Electrawinds

De Biostoom installatie van Electrawinds (foto Emy Elleboog) ©Emy Elleboog

Het consortium rond de Vlaamse investeringsmaatschappij Gimv eist dat het bestuur van het groenestroombedrijf Electrawinds wordt weggestuurd. Dat vernam De Tijd.

Het consortium heeft de Oostendse rechtbank van koophandel in een verzoekschrift gevraagd om de volledige raad van bestuur van het Oostendse Electrawinds nv en de Luxemburgse moederholding SE te vervangen door een voorlopig bewindvoerder. Als de rechtbank dat niet ziet zitten, wil het consortium dat een gerechtelijk mandataris wordt aangesteld om toe te zien op de huidige raad van bestuur.

Met de stap wil het consortium, dat ook de fondsen Fortino (Duco Sickinghe), DG Infra en PMV omvat, garanderen dat alle reddingsplannen voor het bedrijf evenveel kans krijgen. 'Het consortium wil op die manier de reddingspogingen voor Electrawinds objectiveren', zegt een bron. De raad was wel gewonnen voor het reddingsplan van het consortium, maar het werd afgeschoten door hoofdaandeelhouder Winpar.

De demarche is wel opmerkelijk omdat zo ook Gimv-bestuurder Dirk Dewals wandelen wordt gestuurd. Maar een dergelijk verzoekschrift kan niet slechts bepaalde bestuurders viseren.  

Het is de tweede keer dat Gimv, aandeelhouder en schuldeiser van Electrawinds, zich laat gelden. Eerder vroeg de investeringsmaatschappij de rechtbank om de verkoop van Electrawinds’ kroonjuweel Biostoom tegen te houden. Dat werd eerst toegestaan, maar gisteren kwam de Oostendse rechtbank terug op die beschikking. Gimv kan nog in beroep gaan.

Vandaag, donderdag, behandelt de rechtbank het verzoek van Electrawinds om te kunnen doorstarten onder een WCO-procedure.

Lees verder

Advertentie
Advertentie
Advertentie

Gesponsorde inhoud

Gesponsorde inhoud